Acasa contact@smartteach.ro 0763 200 294
Acasa contact@smartteach.ro 0763 200 294

Copiii si tehnologia

Copiii si tehnologia - Smart Teach

In era digitala, parintii intampina deseori provocari legate de folosirea dispozitivelor electronice de catre copii, in viata de zi cu zi. Intrebarile care revin cu cea mai mare frecventa sunt:

* Incepand cu ce varsta poate copilul meu sa foloseasca tableta/telefonul mobil?
* Cat timp pe zi poate aloca acesta dispozitivelor electronice?
* Cum pot miscora durata de timp pe care copilul meu o petrece in fata ecranelor?

Organizația Mondială a Sănătății a publicat un nou ghid practic pentru ca părinții să știe sigur cât timp ar trebui să stea copiii în fața ecranelor:

Copiii mai mici de 2 ani: DELOC
Copiii cu vârsta de 3-5 ani: maxim o ora/zi
Desigur , pentru copiii intre 5-12 ani, durata medie zilnica este un pic mai mare, dar nu trebuie sa depaseasca 2 ore/ zi. Aceste doua ore vor include: jocuri, muzica,filme dar si acumularea de cunostinte de cultura generala, cautari in dictionare online, ajutor pentru teme etc.
Cu putina implicare si efort, ii putem ajuta pe copii sa faca alegeri echilibrate in ceea ce priveste folosirea dispozitivelor electronice. Iata cateva idei ce vor ajuta cu siguranta:

* Incerca sa petreci cat mai mult timp impreuna cu copilul tau. Iesiti afara, la cumparaturi, stati de vorba despre cum a fost ziua la scoala, faceti planuri de viitor etc.
* Da-i copilului tau diverse treburi de facut in casa: dus gunoiul, sters praful, spalat vase, facut curat in camera etc.
* Petreceti cat mai mult timp in natura: iesiri in parc cu prietenii, excursii la munte, plimbari in padure etc.
* Folositi tehnologia impreuna pentru a afla lucruri interesante despre mediul inconjurator, istorie, personaje celebre etc.
* Vorbeste cu copilul tau atat despre pericolul folosirii dispozitivelor digitale in exces, cat si depre beneficiile pe care acestea le pot aduce atunci cand sunt folosite cu masura.
* Incurajeaza interesele copilului tau: pictura, muzica, modelaj, lego, sporturi, limbi straine etc. Poti face acest lucru oferindu-i resursele de care are nevoie si ajutandu-l sa urmeze cursuri extrascolare.

La Smart Teach, cursurile de limbi straine au loc atat in clasa , cat si online, pe platforma Zoom. Pentru ambele variante de curs, noi imbinam tehnologia cu fisele de lucru, cartile, conversatia pe diverse teme si jocurile interactive astfel incat copiii sa fie stimulati si sa invete cu placere. Astfel, invatarea unei limbi straine poate fi o maniera benefica in care copilul tau sa foloseasca tehnologia.
Te asteptam sa ne conoastem in cadrul unei lectii demonstrative de limba engleza Smart Teach si aplicam cu bucurie logo-ul nostru: Learning is fun!

Despre noi

Smart Teach s-a născut din dorinţa de a oferi copiilor o metodă nouă, veselă şi interactivă de a învăţa!

Motto-ul nostru „Learning is fun!” incorporează această intenţie și suntem foarte fericiți experimentăm, împreună cu copiii, un alt mod de a aborda procesul de învățare.

La Smart Teach râdem, ne bucurăm, dar mai ales învățăm. Metodele noastre de predare sunt moderne și vin în sprijinul fiecărui elev în parte!

Articole recente

Ce fac atunci cand copilul meu nu vrea sa invete?
24 ianuarie 2023
Engleza pentru Adulti Smart Teach
Tu știi engleză ?
12 octombrie 2020
Învățarea la diferite vârste
24 august 2020