Acasa contact@smartteach.ro 0763 200 294
Acasa contact@smartteach.ro 0763 200 294

Ce fac atunci cand copilul meu nu vrea sa invete?

Stim cu totii cat este de greu pentru noi parintii atunci cand copiii nostri refuza sa invete sau inmagazineaza cunostintele pe jumatate, superficial, mai ales in momentele in care timpul este limitat, ca atunci cand trebuie sa sustina teste sau examene importante.

Cum putem sa-i sustinem, incurajam si motivam pe copii sa lucreze eficient, organizat si la timp?

  1. Imprietenestete cu copilul tau. Formeaza o echipa cu el in ceea ce  priveste procesul de invatare. Povesteste-i despre cum era in copilaria ta scoala, ce teme aveai si cum invatai. Ai grija sa nu ii prezinti totul intr-o lumina extrem de favorabila tie, dar totusi sa te asiguri ca transmiti un mesaj pozitiv si ca esti un exemplu demn de urmat. Daca prezinti doar partile pozitive ale vietii tale scolare, copilul se poate descuraja, deoarece el are nevoie de exemple de viata reale, din care sa invete si care sa-l inspire in depasirea unor situatii mai dificile.
  2. Ajuta-l pe copilul tau sa isi organizeze timpul eficient, astfel incat sa poata beneficia de studiu eficient care sa se impleteasca cu momente de relaxare in compania familiei si a prietenilor. Astfel, in functie de varsta si de cantitatea de materie scolara, poti creea  un program de studiu fix. Spre exemplu, temele se realizeaza in fiecare zi inte 17:00 si 19:00.
  3. Verifica zilnic temele copilului tau si incurajeaza-l chiar si atunci cand face greseli. Copilul are nevoie sa se simta in siguranta in orice situatie, abordand problemele sau greselile cu empatie fata de el si pastrand o atitudine calma si incurajatoare, ii transmiti ca temele si lectiile nu sunt inamici si motive de stres si suparare pentru elevi si parinti, ci elemente de cultura generala sau pasi inspre dezvoltarea sa academica. Deci, atunci cand nu intelegem, putem incerca a citi din nou, putem cauta informatii online sau in carti. Pentru orice problema, exista o solutie, atunci cand o abordam cu calm si intelegere.
  4. Programul de pregatire pentru examene trebuie gandit impreuna cu copilul tau, in functie de materiile pe care le are pentru ziua urmatoare dar si de activitatile extrascolare. Copiii si adolecentii sunt incantati sa faca planuri sau strategii in diverse situatii de viata. Astfel, creearea unui orar de munca individuala, meditatii si cursuri, il va incanta. El isi doreste sa se simta cumva responsabil de munca sa si sa isi duca planurile la indeplinire, mai ales atunci cand este incurajat si sustinut.
  5. Cel mai important lucru pe care il poti face este sa petreci cat mai mult timp cu copilul tau, atat atunci cand acesta invata, se pregateste pentru scoala sau doar se relaxeza. Nimic nu poate inlocui excursiile impreuna, sesiunile de cumparaturi, discutiile si povestirile de fiecare zi sau seara, treburile zilnice, jocurile, plimbarile si multe alte activitati. Toate acestea nu trebuie sa fie momente rare sau ocazionale, ci un mod permanent de viata.

Toate cele de mai sus sunt doar sugestii despre cum am putea sa-i ajutam pe copiii nostri, cum am putea sa fim de aceeasi parte a baricadei ci nu undeva la distanta, incercand sa le oferim o educatie aleasa dar fara implicarea noastra cat mai directa. In societatea noastra, este destul de greu sa le realizam pe toate, dar este important sa constientizam ca rezulatele copiiilor au legatura directa cu noi, ca parinti.

Despre noi

Smart Teach s-a născut din dorinţa de a oferi copiilor o metodă nouă, veselă şi interactivă de a învăţa!

Motto-ul nostru „Learning is fun!” incorporează această intenţie și suntem foarte fericiți experimentăm, împreună cu copiii, un alt mod de a aborda procesul de învățare.

La Smart Teach râdem, ne bucurăm, dar mai ales învățăm. Metodele noastre de predare sunt moderne și vin în sprijinul fiecărui elev în parte!

Articole recente

Copiii si tehnologia - Smart Teach
Copiii si tehnologia
2 august 2022
Engleza pentru Adulti Smart Teach
Tu știi engleză ?
12 octombrie 2020
Învățarea la diferite vârste
24 august 2020